MEISTÄ

Tervetuloa kotisivuillemme! Nimeni on Birgitta Hällsten-Pada ja asun Jungsundissa, noin 13km Vaasasta. Ammatiltani olen koulutettu perushoitaja.

Minun lisäkseni perheeseeni kuuluu mieheni Alf sekä poikamme Christian (s.1986).

Talon nelijalkaisiin kuuluu viisi mustaa Sileäkarvaista noutajaa (flattia) sekä Bracco Italiano ja kaksi Suomenajokoiraa.

Suurin innostukseni ovat aina olleet koirat, ja kun hankin ensimmäisen flattin, KAISLIKON BAIKAL ”Dimi”, heräsi myös kiinnostukseni metsästystä, metsästyskokeita ja näyttelyitä kohtaan, sekä kaikkea sitä kohtaan, joka tekee elämästä flatin kanssa nautittavan.

DimiKaikki perheen kaksijalkaiset ovat suorittaneet metsästäjäntutkinnon, joten syksyllä ja talvella harrastamme paljon metsästystä. Alf  osallistuu syksyisin  myös hirvenmetsästykseen.

Ensimmäisen flattini, uroksen, hain eräänä elokuisena iltana. Vuonna 1993, Kaislikon Kennelistä. Se sai nimen KAISLIKON BAIKAL ”Dimi”. Osallistuimme metsästyskokeisiin, MEJÄ-kokeisiin sekä näyttelyihin. Dimiä käytettiin myös käytännön metsästykseen.

Minä ja Netta metsästyskokeessa

 

 

Vähitellen aloin miettiä toisen flatin hankkimista. Tällä kertaa vuorossa oli narttu, BLACKPICKS PRETTY GIRL ”Netta”, jonka hain BLACKPICKS-Kennelistä helmikuussa 1999. Netta oli maailman suloisin flattinarttu ja myös Dimi ihastui suuresti. Dimistä ja Netasta tuli ystävykset ensisilmäyksellä. Nettakin on käytännön metsästyskoira ja osallistuu myös näyttelyihin ja metsästyskokeisiin!

Meille tuli vähitellen myös toinen flattinarttu, BLACKLEADER´S EASY TO LOVE ”Isa”, joka haettiin  BLACKLEADER´S-Kennelistä marraskuussa –2000. Isa on lähinnä käytännön metsästyskoira, mutta käy myös silloin tällöin näyttelyissä.

Pikkuhiljaa syntyi ajatus astuttaa Netta Dimillä, mutta ne suunnittelemat piti unohtaa kun Dimi sairastui ja poistui luotamme tuskin kahdeksan vuoden iässä.

Mutta pentue tuli joka tapauksessa. Sain yhteyttä Erica Berglundiin, joka omistaa uroksen XELLENT STAR ” Winston” ja asuu Ruotsin Piteåssa. 25.04.2002 Netta synnytti ensimmäisen pentueensa, 10 mustaa peikkoa! Kaikki pennut pääsivät mukaviin koteihin ympäri Suomen, ja minulla on hyvä yhteys kaikkiin.

Pentuja ruokailemassa

Meille jäi kaksi pentua, narttu ja uros, KVARNTORPET´S INA SCOT ”Wilma” ja KVARNTORPET´S CALLIT ”Jimi”.

Saimme kennelnimenne KVARNTORPET`S vuonna 2001. Harrastamme pienimuotoista kotikasvatusta.