OM OSS

Välkommen till vår hemsida! Jag heter Birgitta Hällsten-Pada ock bor i Jungsund, ca 13 km från Vasa! Till mitt yrke är jag utbildad primärskötare. Förutom jag själv, hör också till familjen min man Alf ock vår son Christian.(f.1986). Till fyrfotingarna i familjen hör fem stycken svarta Flat-coated retrievers, en Bracco Italiano ock två Finska stövare.

Mitt stora intresse har alltid varit hundar, och i och med att jag skaffade min första flathane KAISLIKON BAIKAL ”Dimi”, vaknade också intresset för jakt, jaktprov och utställningar, ock allt annat som gör livet roligt med att äga Flat-coated retrievers!

Dimi

 

Alla tvåfotingar i familjen har avlagt jägarexamen, så det blir en hel del jakt på hösten och vintern, av varierande sort! Dessutom deltar Alf  i älgjakten på hösten!

Min första flat, en hane hämtade vi hem en augusti kväll 1993, från Kennel KAISLIKON! Han fick namnet KAISLIKON BAIKAL ” Dimi”. Jag startade på jaktprov, viltspårprov och utställningar med honom! Han användes även i vår egen jakt!

Netta ock jag på jaktprov

 

Småningom började jag fundera på att skaffa en till flat.Denna gång blev det en tik BLACKPICKS PRETTY GIRL ” Netta”, som vi hämtade hem från BLACKPICKS kennel i februari 1999. Hon var världens goaste och sötaste flat tik, ock Dimi  blev också stormförtjust i henne. Netta ock Dimi blev kompisar från första stund  vi kom hem med henne! Netta används också i egen jakt. Sen går jag också på jaktprov ock utställningar med henne.

Ännu en flat tik kom småningom hem till oss. Det blev BLACKLEADER`S EASY TO LOVE ”Isa”,som hämtades hem från Kennel BLACKLEADER`S i November 2000. Isa används mest i vår egen jakt, men en och annan utställning blir det också med henne!

Småningom föddes tanken på att ta en valpkulle efter Netta och Dimi, men dom planerna gick i stöpet då Dimi blev sjuk ock måste lämna oss, knappa 8 år  gammal!

Men det blev en valpkulle i alla fall! Jag kom i kontakt med Erica Berglund som äger XELLENT STAR ”Winston”, ock bor i Piteå i Sverige! Och så den 25.04.2002 födde Netta sin första valpkulle, och det blev 10 stycken svarta troll! Alla valparna kom till trevliga hem på olika håll i Finland, och jag har bra kontakt med allihopa.

Kvarntorpet´s valparna "Matdags"

 Hemma hos oss stannade två valpar, en tik och en hane! Dom kom att heta KVARNTORPET´S INA SCOT ”Wilma” och KVARNTORPET´S CALLIT ”Jimi”

Vårt kennelnamn KVARNTORPET`S fick vi år 2001! Är intresserad av uppfödning, men endast i liten skala.